Nieuwsblad - 14/11/2017 - Junior Verbeeke

Fonz stopt met 'Krant van Blankenberge' en kiest voor N-VA

Ex-journalist Alfons Monte hangt de pen definitief aan de wilgen en verschijnt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 op de lijst van N-VA. Monte, beter Bekend als 'Fonz' in Blankenberge was vijftien jaar lang actief als reporter en bezieler van het online medium 'Krant van Blankenberge'.

In september kondigde Monte aan er tijdelijk mee op te houden om een nieuw concept uit te dokteren voor zijn website, maar dat gaat dus niet door. Na aandringen van lijsttrekker Daphné Dumery krijgt Monte in 2018 een prominente plaats op de N-VA-lijst. Hij zet zo zijn eerste stappen in de politiek.

"Kort na het stopzetten van mijn digitale berichtgeving over ons 'steedje' werd ik benaderd door schepen Dumery", zegt Monte. "Dat kwam onverwacht waardoor ik een poosje de boot heb afgehouden. Maar zo'n kans kon ik niet weigeren. Door de nieuwe uitdaging moet ik afscheid nemen van de 'Krant van Blankenberge'."

Bij N-VA is men blij met de nieuwe aanwinst. "Binnen onze partij zijn we van oordeel dat iemand als Fonz, die jarenlang als journalist het reilen en zeilen van onze stad van zeer nabij heeft gevolgd, een flinke aanwinst kan betekenen voor Blankenberge", zegt Dumery.