KW-Brugs Handelsblad - 23/03/2018 - Wim Kerkhof

Stadsgidsen Blankenberge redden visserspaar van de sloophamer

De vzw Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge startte een actie op om de waardevolle tegeltableaus in het interieur van Vishandel Azuur van de sloop te redden en te laten restaureren.

Het pand in de Molenstraat wordt nog dit jaar afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw. De stadsgidsen hopen dus zo snel mogelijk het geld bijeen te krijgen om het Blankenbergse erfgoed - een afbeelding van een visser en vissersvrouw - te vrijwaren.

N-VA gaf alvast het goede voorbeeld door vipsponsor te worden. "We zijn ervan overtuigd dat de vriendenkring dit tot een goed einde zal brengen, want ze hield al eerder geslaagde erfgoedacties. Voor hun nieuwe project geven we de vzw graag een financieel duwtje in de rug", aldus Monte.

Het is de bedoeling dat de tegeltableaus na de restauratie een plaatsje krijgen in het Infopunt Toerisme in de Hoogstraat. Voor het verwijderen, restaureren en opnieuw monteren is 10.500 euro nodig. Sponsoren kan via de website van Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge: www.vsbvzw.be.

Voor 250 euro word je vipsponsor, maar ook een storting van 10 of 50 euro is mogelijk.