KW-Brugs Handelsblad - 10/11/2017 - Wim Kerkhof

N-VA Blankenberge haalt 'Fonz' binnen

Verrassing in Blankenberge: Alfons Monte, in 't steedje alom bekend als 'Fonz' van de nieuwssite Krant van Blankenberge, komt in oktober 2018 op voor de N-VA.

Alfons' overstap naar de politiek betekent nu sowieso ook het definitieve einde van de digitale krant die hij al vijftien jaar runde. Toen hij er in september tijdelijk de stekker uittrok, deed hij dat naar eigen zeggen 'om zich te herbronnen'. "Ik heb hem kort nadien gecontacteerd en hij hield de boot eerst nog af", zegt eerste schepen Daphné Dumery, die zelf lijsttrekker en kandidaat-burgemeester wordt voor de lokale N-VA-afdeling. Het één heeft volgens haar dus niets met het ander te maken. "Maar uiteindelijk ging hij overstag, en hij krijgt straks een prominente plaats op onze lijst. Binnen de partij zijn we immers van oordeel dat iemand als Alfons, die jarenlang het reilen en zeilen van onze badstad van zeer nabij heeft gevolgd, een flinke aanwinst is voor Blankenberge."

Voor Alfons zelf kwam het ook als een verrassing. "De vraag van N-VA kwam volledig onverwachts, in de politiek gaan was het verst van mijn gedachten. Maar Daphné heeft wel overredingskracht, ze zei me dat ik op die manier nog meer voor mijn stad zou kunnen betekenen. En ik wil me ook wel graag inzetten voor de Blankenbergse thema's. Ik ken de frustraties, weet wat er leeft en wat er beter kan."

Alfons heeft er naar eigen zeggen een goed gevoel bij. "Toen ik de opmerking maakte dat ik niet zomaar in een vakje te stoppen ben, vonden ze dat bij N-VA juist in hun profiel passen: de partij wil zich graag verbreden. En uiteindelijk zitten ze in Blankenberge met een goeie ploeg waar ik best deel van wil uitmaken. Ik ben er ook met open armen ontvangen."

Hij bevestigt dat het tijdelijk stopzetten van zijn Krant van Blankenberge niets met die plannen te maken had. "Ik stak daar heel veel tijd in en werd dan toch nog vaak ingehaald door de berichtgeving op sociale media", zegt hij. "Daarnaast wou ik ook gewoon eens wat meer tijd maken voor mezelf en voor de kleinkinderen. Maar ik was dus écht van plan om in het voorjaar met een nieuw concept te komen... Tot de N-VA plots voor mijn deur stond."