Nieuwsblad - 10/11/2017 - Junior Verbeeke

N-VA pakt uit met verrassende nieuwkomer op lijst voor komende gemeenteraadsverkiezingen
Ex-journalist Alfons Monte zet eerste stappen in politiek

N-VA Blankenberge pakt uit met een verrassing in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Alfons Monte, bekend van het online medium De Krant Van Blankenberge, gaat een prominente plaats op de lijst van N-VA bekleden.

Monte brengt al 15 jaar belangeloos nieuws uit Blankenberge via zijn online medium de Krant van Blankenberge. In september kondigde de man aan er eventjes mee te stoppen. Daphné Dumery, lijsttrekker van de N-VA, zag haar kans schoon. "Toen Fonz in september jongstleden plots aankondigde een poosje te zullen stoppen met zijn digitale krant om zich te herbronnen, heb ik hem kort nadien gecontacteerd en het voorstel gedaan om bij ons op de lijst te staan", aldus Dumery. "Binnen onze partij zijn we van oordeel dat iemand als Fonz, die jarenlang als journalist het reilen en zeilen van ons steedje van zeer nabij heeft gevolgd, een flinke aanwinst kan betekenen voor Blankenberge."

Monte zal volgens de N-VA een prominente plaats bekleden op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zijn beslissing om in de politiek te stappen bezegelt tegelijk ook voor langere tijd het lot voor de Krant van Blankenberge.