Huis-aan-huis bezoeken
13/10/2018

Huis-aan-huis bezoeken

"Campagne voeren is leuk, je zult dat zien", zei onze kandidaat-burgemeester Daphné Dumery me een paar maanden geleden. Eerlijk toegegeven, dat was het ook.

Eén van de items binnen het campagne voeren zijn de huis-aan-huis bezoeken, iets waar ik in de eerste instantie wat huiverachtig tegen over stond (bellen aan iemands deur om jezelf voor te stellen). Maar achteraf gezien is dit het meest waardevolle wat je als kandidaat kunt doen. Het rechtstreeks contact met de inwoners in hun eigen omgeving is het beste recept om te weten wat er leeft in ons steedje. En het heeft ook mijn ogen geopend. Je komt in buurten waar je anders nooit of zelden komt. Je maakt kennis met alle lagen van de bevolking. Ook mensen die het zeer moeilijk hebben. Hen op dat moment proberen te overtuigen om op jou te stemmen, dat doe je niet. Luisteren naar hun verhaal is veel belangrijker.

Over één ding moeten we het gewoonweg eens worden, de verdoken armoede, slechte huisvesting en de eenzaamheid, zijn aandachtspunten waar we over de partijgrenzen heen dringend werk moeten van maken. Samen ijveren voor een welvarend Blankenberge waar elke inwoner zich goed voelt. Laat ons zondag met deze gedachte naar de verkiezing trekken.