Alfons Monte (Fonz)
25/08/2018

Uitreiking Cultuurprijs en Sporttrofee niveau hoger tillen

Jaarlijks wordt in onze stad de Cultuurprijs en de Sporttrofee toegekend. Om de twee uitreikingen meer cachet te kunnen geven ziet N-VA Blankenberge-Uitkerke opportuniteiten indien dit georganiseerd zou worden op dezelfde avond.

Zoals in heel wat steden en gemeenten worden er elk jaar bij ons een aantal mensen in de bloemetjes gezet die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de uitstraling van onze stad. In Blankenberge betreft het de uitreiking van de Cultuurprijs en de Sporttrofee.

N-VA-kandidaat Alfons Monte: "Als journalist voor de Krant van Blankenberge heb ik gemerkt dat de gelauwerden van deze titels niet echt de aandacht krijgen die ze verdienen. Zo wordt de Cultuurprijs de laatste jaren op een drafje uitgereikt net voor een voorstelling gekoppeld aan het cultuurabonnement. Ook de toekenning van de Sporttrofee en de Sportverdiensten is ontoereikend om er een geslaagde avond van te maken. Persoonlijk vind ik dit bijzonder jammer, temeer omdat ik in het verleden zelf de Cultuurprijs in ontvangst heb mogen nemen en op dat moment het gevoel heb gehad dat de uitreiking wel volledig in het teken stond van de genomineerden."

N-VA is voorstander om het in de toekomst anders aan te pakken.

"Wellicht kan het niveau van beide avonden omhoog worden getild indien deze op hetzelfde tijdstip op dezelfde locatie gebeuren. Indien de sportraad en de cultuurraad bereid zouden zijn om deze uitreikingen laten samensmelten, zouden ze een spetterend avondvullend programma kunnen aanbieden. Op die manier kan je op eenzelfde tijdstip veel meer mensen bereiken, wat niet enkel een meerwaarde is voor de genomineerden, je brengt er ook twee totaal verschillende werelden samen die van de sportievelingen en die van de cultuurliefhebbers. Toch iets om over na te denken", aldus Alfons Monte.