Maak zomerregeling ook toepasselijk voor De Smet de Naeyerlaan
16/08/2018

Maak zomerregeling ook toepasselijk voor De Smet de Naeyerlaan

In 2014 is in Blankenberge het eenrichtingsverkeer ingevoerd in de De Smet de Naeyerlaan. De maatregel die nadien werd bijgestuurd tot zes maanden wel en zes maanden niet blijft voor flink wat ongenoegen zorgen. N-VA is van mening dat twee maanden eenrichtingsverkeer voldoende is.

Tijdens de twee drukste maanden, juli en augustus, worden de inwoners van onze stad jaarlijks geconfronteerd met een aantal maatregelen om het de toerist zo aangenaam mogelijk te maken. Zo bepaalt o.a. een gemeentelijke verordening dat u vanaf de eerste maandag van juni tot en met de laatste zondag van augustus geen bouwactiviteiten mag verrichten in het toeristische gedeelte van de badstad.

N-VA-kandidaat Alfons Monte: "In diezelfde periode zijn er ook een aantal tijdelijke verkeersreglementeringen van kracht. Denk aan de sluiting van de Zeedijk voor het autoverkeer en aan het instellen van de voetgangerszone in de centrumstraten. Wij vinden dat ook de regeling van het eenrichtingsverkeer in de De Smet de Naeyerlaan zich best zou beperken tot deze twee maanden. De overige tien maanden, wanneer er minder druk verkeer is, moet het perfect mogelijk zijn om de Kusttram een vlotte doorgang te garanderen."

N-VA Blankenberge-Uitkerke is voorstander om de problematiek van de De Smet de Naeyerlaan in de nieuwe legislatuur opnieuw op de agenda te plaatsen. “We denken dat er een groot draagvlak is daarvoor en dat deze bijsturing heel wat voordelen zou bieden zowel voor de handelaars als voor de mobiliteit van onze inwoners”, aldus Alfons Monte.