Alfons Monte (Fonz)
20/01/2018

Verkiezingsjaar

Nieuwjaarsrecepties lopen stilaan op z’n einde. Goede voornemens zijn bij de meesten onder ons alweer overboord gegooid. Kortom het leven met de dagelijkse bezigheden gaat opnieuw zijn gewone gangetje. Toch wordt 2018 een jaar dat belangrijk is voor de toekomst van onze stad waar ook jij als inwoner een rol inspeelt ...

Op zondag 14 oktober mogen we immers opnieuw onze stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Politieke kandidaten, waaronder heel wat nieuwkomers, zullen de komende maanden alles op alles zetten om toch maar in de gunst te kunnen komen van de kiezer. Naast de gebruikelijke kanalen (brievenbus, affiches in het straatbeeld, deur-aan-deur bezoeken, etc ...), zal de sociale media daarin meer dan ooit een belangrijke rol spelen.

Voor mij persoonlijk zullen de komende maanden vooral een periode zijn van aanpassen. Als gewezen journalist/fotograaf voor de Krant van Blankenberge heb ik de voorbije jaren steeds met heel veel plezier tal van verenigingen en personen in de kijker geplaatst. Nu wordt er vanuit de N-VA van mij verlangd dat ik niet enkel de partij, maar ook mezelf in de picture plaats. Geloof me, het is eventjes wennen.

In april worden de N-VA-kandidaten en de -lijst voorgesteld. Vanaf dan wordt ook onze verkiezingscampagne officieel op gang getrokken. Voor mij wordt het een sprong in het duister, maar de vele positieve reacties die ik tot op heden mocht ontvangen geven me alvast enig vertrouwen. Niettegenstaande dit blijft het spannend!