25/12/2017

Vijf vraagjes voorgelegd door de N-VA

Stel jezelf eens kort voor?

Ik ben geboren en getogen in Blankenberge in '57 als oudste zoon in een gezin van vier kinderen. Mijn ganse actieve loopbaan was ik aan de slag in Zeebrugge bij de firma AGC Glass Europe. Daarnaast startte ik in 2001 met de website Blankenberge-Online, later de Krant van Blankenberge. Een hobby die na verloop van tijd een passie werd. Op die manier ben ik ook in de journalistiek gerold. In 2011 heb ik mijn levenspartner Nancy Vanden Broecke ontmoet. Vorig jaar in mei hebben we elkaar het ja-woord gegeven. Zelf heb ik geen kinderen, maar door in het huwelijksbootje te stappen met Nancy ben ik door haar twee fantastische dochters op korte tijd de trotse Opi geworden van drie schattige kleinkinderen, Yuna, Ellie en Yara.

Wat is je favoriete plek in Blankenberge?

Een favoriet plekje aanduiden in ons steedje is niet eenvoudig, maar ik kan wel enorm genieten van de rust in de Uitkerkse Polders, een prachtig stuk natuurgebied waar we dankzij de jarenlange inzet van heel wat Natuurpunt-vrijwilligers best wel trots op mogen zijn.

Waarom koos je voor de N-VA?

In feite moet je de vraag omdraaien, want de N-VA heeft mij opgevist. Eigenlijk ben ik niet echt in een vakje te stoppen. Wat voor mij belangrijk is, is dat het N-VA-bestuur mij de kans wil geven om daadwerkelijk mijn steentje bij te dragen. Iets kunnen betekenen voor onze stad en haar inwoners was voor mij de drijfveer om uiteindelijk ook ja te zeggen. Dus we gaan ervoor!

Wat moet er volgens jou veranderen in onze badstad?

Vanuit mijn job als journalist bij de Krant van Blankenberge ben ik van mening dat er op vlak van communicatie in de brede zin van het woord nog heel wat werk aan de winkel is. Op cultureel vlak moet er rond de tafel worden gezeten met alle betrokkenen want ook daar heb ik binnen verschillende verenigingen signalen opgevangen dat het beter kan. Een nieuwe aanpak waarbij er meer inspraak en samenwerking mogelijk is dringt zich op. Blankenbergse verenigingen die het verschil maken door mee te werken aan de dynamiek van onze stad moeten beter ondersteund worden. Tot slot, het klinkt misschien cliché, maar op allerlei vlak moet er meer aandacht uitgaan naar de verzuchtingen en bekommernissen van onze inwoners. Enkel zo kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat Blankenberge een stad wordt met een warm hart.

Wat zou een goede slogan zijn voor onze stad?

Persoonlijk ben ik niet zozeer voor slogans. Onderzoek daarnaar heeft duidelijk gemaakt dat een gemeente of stadsslogan niet echt het verschil maakt. Een doelgerichte en ijzersterke slogan verzinnen moet je volgens mij ook niet overlaten aan dure citymarketingbureaus. Meestal blijkt dit achteraf weggegooid geld. Ik denk dat er in ons steedje genoeg talent aanwezig is om een gepast slogan te verzinnen op maat van onze stad. Als het echt moet dan zou ik opteren voor de slagzin ‘Blankenberge, vier seizoenen stad aan zee’.